ekint embléma

Felmérés a Bírósági Határozatok Gyűjteményének használhatóságáról

elemzés 2009-06-15 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Kérdőív a Bírósági Határozatok Gyűjteményének használhatóságáról.

Az Eötvös Károly Intézet most futó kutatásában a Bírósági Határozatok Gyűjteményének használhatóságával foglalkozik. Ebben kérjük az Ön segítségét is. Kedves Kolléga!

Az Eötvös Károly Intézet (www.ekint.org) nevű szellemi műhely egy kutatás keretében jelenleg a bírósági határozatok nyilvánosság számára való megismerhetőségével foglalkozik.Több éve működik az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala (OITH) kezelésében lévő internetes bírósági határozat-kereső: a Bírósági Határozatok Gyűjteménye (BHGY). Az adatbázis létrejöttét és a határozatok anonim internetes kereshetőségének megteremtését az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény írta elő. A Gyűjtemény ezen a linken keresztül érhető el.

Az alábbi kérdőív összeállítására azért került sor, mert az adatbázis működésével kapcsolatosan számos kritika jutott el hozzánk olyanoktól, akik a Gyűjteményt használni kívánták, de működésével valamilyen oknál fogva elégedetlenek voltak. Az Eötvös Károly Intézet most ezeket az észrevételeket szeretné rendszerezve összefoglalni, hogy javaslatokat fogalmazhasson meg az OITH számára az adatbázis használhatóbbá tétele érdekében.

A kérdések mindegyikének megválaszolása önkéntes és anonim. Az intézet egyetlen kitöltő kilétét sem tudja megállapítani. A felmérés eredményéről, a megfogalmazott javaslatokról 2009 szeptemberében az Eötvös Károly Intézet honlapján adunk tájékoztatást. Legnagyobb segítségünkre azzal lehet, ha a 7-9. kérdésekre minél részletesebb válaszokat ad. Válaszait 2009. augusztus 20-ig várjuk.

Közreműködését köszönjük!


Legolvasottabb bejegyzések