ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK

Közeleg a pillanat: a Rák Bende díjak kiosztása

A díj névadója Arany János Elveszett alkotmányának szereplője, az alkotmányt pusztító parlagi maradiság szimbolikus alakja: Rák Bende. Amit Rák Bendének nem sikerült a 19. században, azt a látszat szerint mai utódai megvalósítják.


A díjat azok a magyar politikusok és közéleti szereplők érdemelhetik ki, akik a jogállam, az alkotmány tönkretétele terén meggyőződésből vagy gyávaságból maradandót romboltak.A díjakat ezentúl, az alkotmány rombolóinak megszégyenítése céljából, minden évben kiosztjuk. Első alkalommal több fokozatban a 2011-es teljesítményeket díjazzuk.


A díjat a magyar emberek jelölése alapján a Rák Bende Emlékbizottság részletes indoklás megfogalmazásával osztja ki.


 
Fődíjat kap a Rák Bende hasonmás verseny nyertese.

További díjak:


I. Kitüntetési Osztály: A Rák Bende Díj, Úri Lócsiszár fokozatával díjazható az, aki kiemelkedő szerepet játszott a jogállami alkotmány elpusztításában.


 II. Kitüntetési Osztály: A Rák Bende Díj, Rókalelkű fokozatával díjazható az, aki jelentős szerepet játszott a jogállami alkotmány elpusztításában.III. Kitüntetési Osztály: A Rák Bende Díj, Élesen Csikorgó Érckakas fokozatával díjazható az, aki tevékenyen hozzájárult a jogállami alkotmány elpusztításához.
Pozitív Nem Rák Bende Díjat kaphat az, aki közfunkciója súlyával, illetve személyes tekintélye latbavetésével kiemelkedő eréllyel védelmezte a hazai alkotmányosság ügyét.


POZITÍV NEM RÁK BENDE DÍJ

MEGLEPETÉS


A díjat 2012. március 15-én 15 órakor a Szabad sajtó útján, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook csoport ünnepségén adjuk át, amelyre tisztelettel meghívjuk.