ekint embléma

Elmúltnégyév: A jogállam pusztulása 2010-2014

elemzés 2014-09-29 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Elemzés széljegyzetekkel.

Kedves Naplónk, Kedves Naplóolvasó! Sokszor elmondtuk, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet előbb a jogállam működésének zavarait, utóbb pedig a jogállam lebontását folyamatosan és a lehető legnagyobb pontosságra törekedve igyekezett nyomon követni, és dokumentálni.

A komolyság változatlan. Mindazonáltal ezt irodalmiasabb nyelven úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a közjog eseményeiről - nem szubjektív - Naplót írunk. Ez a szinte önmagát író Napló ugyan nem személyes és bár nekünk, akik ezeket a szövegeket előállítottuk, lehetnek a textussal kapcsolatban férfiasan és nőiesen eltitkolt személyes érzelmeink, ezeket titkoljuk. A naplóírás ugyanakkor reflexív műfaj. Aki naplót ír, szinte kivétel nélkül naplóolvasó is. A szabályos vagy igazi naplóolvasó továbbá az új tények által új fénybe vont bejegyzéseket rendszeresen újraolvassa.

Új tartalmat is ígérve, a korábbi és újabb olvasóinkat erre szeretnénk biztatni. Az országgyűlési választások előtti két hónapban a Népszabadságban jelentek meg a Jogállamvédő Csoporttal közösen publikált elemzéseink, amelyek az akkor elmúlt négy évről szóltak. Most ezeket a szövegeket a hipertext segítségével bővítetten, magyarázó megjegyzésekkel adjuk közre. Hátha érdekli például Önt!


Elmúltnégyév: A jogállam pusztulása: 2010-2014
Elemzés széljegyzetekkel



Legolvasottabb bejegyzések