ekint embléma

El a pártállami kezekkel a civil szervezetektől!

álláspont 2014-06-23 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Állami szerv ne balliberálisozzon és ne terjesszen homofób tartalmat!

1. A jelek szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerében immár senki és semmi nem lehet önmaga, miután az alkotmányos intézmények függetlensége jórészt megszűnt, oda jutunk, hogy a kormány minden autonómiára ellenségként tekint.

Az újabb támadást előkészítő kormányzati propaganda-hadjáratot követően most a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal zaklatja a Norvég Civil Alap által korábban támogatott civil szervezeteket.

Az Eötvös Károly Intézet együttérzéséről és támogatásáról biztosítja a megtámadottakat.

A KEHI nyilvánvalóan törvénysértő módon vizsgálódik, hiszen az államháztartási törvény 63.§-a alapján csakis abban az esetben kezdhetett volna vizsgálatot, ha a támogatást az államháztartás központi alrendszeréből adták volna. A törvényt nem írja felül semmi.

A törvényesség felett őrködő ügyészség néma és az is marad.

2. A jogállamban az alkotmányosság értékrendje kötelezően hatja át az állam szerveinek minden megnyilvánulását. Ehhez képest a törvénysértést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal otromba „homoszexuálisozással” tetézi. A törvénysértő vizsgálat hangulati előkészítőjeként bizarr szellemeskedéssel Bomlik a norvég minta címen tett közzé a hivatal a honlapján egy szöveget, amely szerint „A szálak a balliberálisokhoz vezetnek. Viking hódítás támogatással. Célpontban az LMP-s bírálók és a homoszexuálislobbi.”

Nem mondjuk, hogy most azonnal távozniuk kell a KEHI vezetőinek, mert minek is mondanánk. És miért is szégyellnék magukat?


Legolvasottabb bejegyzések