ekint embléma

Bevetésen az óvodások

elemzés 2015-04-28 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Politikusok, polgármesterek, önkormányzati képviselők használnak gyerekeket, nem egyszer óvodásokat politikai célokra.

A politikai kultúra általános hanyatlásával párhuzamosan mostanra szinte mindennapossá, ellenőrizetlen gyakorlattá vált az, hogy a pártok, polgármesterek, önkormányzati képviselők gyerekeket, nem egyszer óvodásokat, politikai célokra használnak. Az Eötvös Károly Intézet most utánajár néhány kirívó esetnek.

Az óvodások azok, akik – legyen szó ügyfélkapuról, ajándék almáról vagy szennyvíztisztításról – életkoruknál fogva, még azt sem tudják, miben vesznek részt, milyen játszmák eszközeivé lettek. A gyermekintézmények, úgy tűnik, nem védik meg a gyerekeket, ellenkezőleg maguk is tevékeny rész vállalnak ezekben a politikai játszmákban.

Az Eötvös Károly Intézet most utánajár néhány kirívó esetnek. Az eredményekről a közvéleményt tájékoztatni fogjuk.

Az Eötvös Károly Intézet már korábban is ajánlásokat tett közzé az iskola és politika kapcsolatára vonatkozóan, és április 1-től programot indított azért, hogy a közvélemény és az oktatási közösségek számára nyilvánvalóvá tegye: egy demokráciában mi elfogadható, illetve mi nem az oktatás és a politika viszonyában.

A közeljövőben ezért szeretnénk megismerni minél több olyan esetet, amelyben az érintett szülők, diákok, pedagógusok úgy érezték, a politika jelenléte az oktatásban jogsérelmet okozott számukra.

Ha tud ilyen jogsérelmről, vagy Önnel történt ilyen, kérjük, mesélje el nekünk az ügyet! Az e-maileket az info@ekint.org címre várjuk, adataikat bizalmasan kezeljük.

Legolvasottabb bejegyzések