ekint embléma

Szakácskönyvvel pályázunk az MVM-hez

álláspont 2017-10-28 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Egyetemi demokrácia vs. Komplettált ételek kézikönyve?

A Komplettált ételek kézikönyvével pályázik támogatásra a magyar állam tulajdonában álló Magyar Villamos Művekhez (MVM) az Eötvös Károly Intézet (EKINT), miután a vállalat az Egyetemi Demokrácia  program megvalósítását "nem tudja társadalmi felelősségvállalási politikájába illeszteni".

Az EKINT korábban 5 millió forintos támogatás iránti kérelmet nyújtott be az MVM-hez, hogy felhívja a figyelmet arra, a kormány oktatáspolitikája semmibe veszi a demokratikus értékeket, veszélyezteti a felnövekvő generációk jövőjét. Az EKINT-nek ekkora összegre, a CÖF-nek juttatott támogatás 1%-ára, lenne szüksége az Egyetemi Demokrácia program megvalósítására, amely az egyetemi hallgatók demokratikus értékek iránti elkötelezettségét kívánja megerősíteni.

Mivel az MVM tájékoztatása szerint a pályázat elutasításának az volt az oka, hogy az együttműködést az MVM nem tudja a társadalmi felelősségvállalási politikájába illeszteni, az EKINT úgy döntött, hogy az MVM társadalmi felelősségvállalási politikájához messzemenőkig illeszkedő új ötlettel áll elő.

Mivel tudomásunk szerint a CÖF-CÖKA az intézetünk által kért támogatás több mint százszorosából gazdálkodva tartotta meg a „komplettált egészséges ételek – élelmiszerek” bemutatóját Bujákon, az Eötvös Károly Intézet munkatársai nagy reményekkel ajánlják az MVM figyelmébe a Komplettált ételek kézikönyvét.

Az összeállítás szerzői a receptek kiválasztásakor a korszerű, egészséges táplálkozás szempontjai mellett nemzetpolitikai megfontolásokat is érvényesítettek. Amennyiben az Eötvös Károly Intézet a receptkönyv elkészítésére tett erőfeszítései már egybecsengenek az MVM társadalmi felelősségvállalási politikájával, az EKINT a kért támogatási összeg fejében készséggel vállalja a gyűjtemény bővítését.

A szakácskönyv elérhető ezen a linken: http://ekint.org/lib/documents/1509179622-EKINT_recepkonyv.pdf

A recepkönyv képeinek forrása: Mindmegette.hu, glutenmentes-receptek.hu, homecooking.sk, life.hu, Pinterest.

Legolvasottabb bejegyzések