ekint embléma

"A jogi think tankek és a kormányzatok – kapacitásépítés"

hírek 2017-10-09 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

Az Eötvös Károly Intézet 2016-ban részt vett egy kutatásban, mely a civil szervezetek és a kormányzatok közötti együttműködés lehetőségeit és megvalósulását vizsgálta a visegrádi régió országaiban. A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott projekt hat ország helyzetét vizsgálta a civilek – ezen belül elsősorban a jogi területen, vagy jogi eszközökkel dolgozó think tankek – és a kormányzatok közötti együttműködés terén: Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Moldovában, Szlovákiában és Ukrajnában. Az egyes kutatóintézetek által írt országjelentésekre épülő, a lengyel konzorciumvezető szervezet (INPRIS) által készített Policy Paper itt érhető el angolul és magyarul

 

A projekt keretében az Eötvös Károly Intézet 2017. szeptember 28-án kerekasztal beszélgetést tartott a jogi területen, illetve jogi eszközökkel dolgozó civil szervezetek és jogi think tankek politikai szerepvállalásáról. A kerekasztal beszélgetésen a K-Monitor, a Méltányosság Politikaelemző Központ, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Policy Solutions, a Republikon Intézet, a Szalay kör, a Társaság a Szabadságjogokért, valamint a Transparency International Magyarország képviselői vettek részt.  

 

A Policy Paper „A jogi think tankek és a kormányzatok – kapacitásépítés” elnevezésű, a Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott projekt keretében készült. 


Legolvasottabb bejegyzések