ekint embléma

Együttműködés a kisebbségi biztossal

2008-08-26 Fb Sharing

A jogvédelem és a közös fellépés hatékonyabbá tétele érdekében együttműködési megállapodást írt alá az Eötvös Károly Intézet a kisebbségi biztossal.

A jogvédelem és a közös fellépés hatékonyabbá tétele érdekében együttműködési megállapodást írt alá – más szervezetekkel együtt – az Eötvös Károly Intézet a kisebbségi biztossal.

Az együttműködésről a kisebbségi biztos kezdeményezésére állapodtunk meg. A biztos szándéka az, hogy az eddigi, kifejezetten a nemzeti és etnikai kisebbségek jogvédelmére korlátozódó civil kapcsolatait felváltsa egy kölcsönösen hasznos, egymás érdekeit tiszteletben tartó kooperáció, olyan munkakapcsolat, amelyben egymás autonómiájának, cselekvési szabadságának tiszteletben tartásával, az eddigieknél hatékonyabb együttműködést sikerül majd elérni az emberi jogi sérelmek orvoslása terén. A megállapodás szerint a felek konzultálnak majd a kisebbségi biztos jogalkotást érintő javaslatairól, kölcsönösen ismertetik egymással álláspontjaikat, egyetértés esetén közösen lépnek fel, valamint a kisebbségi biztos hatáskörét érintő témákban készített jelentéseiket és tanulmányaikat egymásnak kölcsönösen megküldik.

Bővebben az eseményről a kisebbségi biztos honlapján.  

Legolvasottabb bejegyzések