ekint embléma

A kormányülések dokumentálásáról: Dr. Szili Katalin az Országgyűlés elnökének válasza

álláspont 2006-12-16 | Eötvös Károly Intézet Fb Sharing

A kormányülések dokumentálásáról: Dr. Szili Katalin az Országgyűlés elnökének válasza.

"Tudomásom van arról, hogy a bizottság 2006. november 14-i ülésén - amikor a T/1202. sz. törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságáról döntött - szóba került az Elnök Úr levele is."

Majtényi László Úrnak,
Az Eötvös Károly Intézet elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Bár hozzám intézett levelében erre nem utalt, köszönöm, hogy azt eljuttatta az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsághoz, így mentesített attól a kötelezettségtől, hogy azt magam küldjem meg a bizottságnak.

Tudomásom van arról, hogy a bizottság 2006. november 14-i ülésén - amikor a T/1202. sz. törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságáról döntött - szóba került az Elnök Úr levele is. Avarkeszi elnök úr arról is tájékoztatta a bizottságot, hogy hasonló témában hivatali utódja, dr. Péterfalvi Attila is a bizottsághoz fordult.

Az ülésen mindkettőjük levelét átadták dr. Papp Imrének, a törvényjavaslatot előterjesztő tárca szakállamtitkárának, kérve annak tanulmányozását és a kialakított álláspont közlését.

Tekintettel arra, hogy hozzám intézett levelének hasonmása az Országgyűlés ez ügyben legilletékesebb bizottsága előtt van, bízom abban, hogy megfogalmazott aggályaira a bizottságtól hamarosan megnyugtató választ kap.

Budapest, 2006. november 16.

Üdvözlettel:

Dr. Szili Katalin


Legolvasottabb bejegyzések